Министерството на финансите в Черна гора обяви търговията с криптовалута за

...
Министерството на финансите в Черна гора обяви търговията с криптовалута за
Коментари Харесай

Черна гора издаде забрана. Спор за сделките с криптото

Министерството на финансите в Черна гора обяви търговията с криптовалута за противозаконна. Но Юристи и финансови специалисти разясняват пред телевизия „ Ал Джазира “, че властите в страната не могат да забранят или лимитират покупко-продажбите с криптовалути единствено тъй като пазарът, който върти милиарди евро в международен мащаб, не е законово контролиран. 

С други думи, страната не може да забрани нещо, което законът не лимитира. Търговията с криптовалута в Черна гора не е контролирана със съответната нормативна база.           
-->
Противниците на възбраната напомнят, че Държавният департамент на Съединени американски щати сложи този месец билбордове в столицата Подгорица, които дават обещание възнаграждение в милиони и в криптовалута на тези, които дават информация за огромната хакерска атака против държавната инфраструктура на Черна гора през 2022 година От Централната банка на страната също означават, че няма закон, забраняващ  търговията с криптовалута.

Докато разногласията за това не престават, крипто бизнесът в черна гора процъфтява, а най-силен е ползата към покупко-продажбите с недвижима благосъстоятелност в цифрова валута, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР